Tölö IF U-trupp

Av Jamal/ Peter - 23 juli 2011 10:05

Nu är hoppet ute för oss alla i U-truppen. Gothia är över för oss detta år. Här kommer lite info om vår sista match (P18):

Tycker vi börjar matchen bra och skapar mer tryck än Kronängs If, dom kommer över sin planhalva först efter en bra stunds tryck ifrån oss. Tyvärr skapar vi inte så mycket. Kronängs if får en frispark som dom sätter, efter det så REGNAR det kopiöst mycket och det går inte spela boll på marken. Tyvärr så är det det vi fortsätter göra och vi har inte någon tur överhuvudtaget utan Kronängens If får göra två noll innan vi äntligen gör ett mål som fastställer resultatet till 1-2.

Betyget på denna vattenpolo  blir:

Jag tycker inte vi kämpar på som vi kan göra utan när vi ligger under så tappar vi huvudet och slutar jobba för varandra. ABSOLUT inte alla, vi har många killar som sliter allt vad dom orkar, så en stor eloge till er.

Cupen överlag tilldelar jag betyget:

Vi gör kanoninsatser och vi gör kalkoninsatser. Men vi kommer igen och ser till att vinna serien i år. Skickar  mina tankar till Marcus Hammar som tyvärr bröt armen i P16:s sista match. Krya på dig.

Här kommer en sista bild på en deppig Mugg

Ha en ljuvlig sommar alla underbara kilar som varit med oss på Gothia vi ses snart nere på Tölöplan. Håll koll på hemsidan för info om träningar.

Muggen

Av Jamal/ Peter - 22 juli 2011 10:50

Solen sken över ett lummigt Bergsjövallen där vi skulle möta Florö SK från Norge i 1/32-dels final. Vi sökte upp en skuggig plats där vi drog upp riktlinjerna för dagens match. Peter hade varit och tittat på deras 1/64-dels final och sett att de hade ett tvillingpar central på mittfältet som var mycket bra. Vi sa att vi skulle ligga tätt i markeringen på dem, men försöka spela vårt eget spel som fungerat så bra tidigare.

Många supportrar och släktningar hade kommit för att se våra duktiga killar.

Matchen startade i ett högt tempo där Florö tog tag i taktpinnen och satte oss under stark press. Det var en hård och tät kamp över hela planen och ju längre halvleken gick lyckades vi jämna ut spelet. Ganska tidigt visade domaren att han ville spela huvudrollen och hans fokus låg mer på var publiken skulle sitta än att följa spelet. Vi gick till halvtidsvila med 0-0.

I andra halvleken hårdnade spelet ytterligare och domaren tappade matchen. Efter ca 5 minuter blev Oliver nermejad av deras mv när han var fri och det blev starff till oss. Ofattbart nog slapp deras mv undan med en varning! Eftersom Oliver fick en smäll mot huvudet blev det ett par minuters avbrott, där domare dessutom ville möblera om publiken igen. Det gjorde nog att våra spelare började fundera för mycket och inte ville skjuta straffen. Tillslut sa vi till vår lagkapten Hammar att ta den, men han sköt tyvärr över!

Straffmiss 1

Efter ytterligare 5 minuter fick florö en ganska billig straff när en av tvillingarna dribblade i straffområdet. De satte den otagbart och vi låg under med 0-1. Efter detta tog vi över matchen och lyckades få ytterligare en straff då Adam drogs i tröjan med 15 minuter kvar. Tyvärr sköt Gunnarsson över och det kändes väldigt tungt. Vi fortsatte att spela jämt med dem och det böljade fram och tillbaka innan cirkusen bröt ut. Alexander fick en korrekt varning för ojuste spel, men domeren fick för sig att han redan hade en varning! Han sprang fram och tillbaka mellan linjemännen och med hjälp av teckenspråk blev de överens om att han fått sin 2:a varning och åkte därför ut! Vi på bänken hade väldigt högt blodtryck innan, då domaren hade haft väldigt hög felprocent och det blev inte bättre av denna miss... Vi var tvugna att gå ner på 3-backslinje, men lyckades inte nå en kvittering. Matchen avslutades på ett väldigt tråkigt sätt när Hammar blev nerdragen och landade på sin arm så illa att han bröt handleden. Som tur var satt 2 sjukvårdskunniga mammaor i publiken (Nikitha Unger och Elenore Rudebo) som snabbt hjälpte Markus i väntan på ambulansen.

Besvikna och tagna tölökillar.

Tut-Tut (det tog 40 långa minuter!)

Årets Cupsaga fick ett abrupt slut så nu får vi samla krafter till höstsäsongen.

//Tomas

Av Jamal/ Peter - 21 juli 2011 16:14

Dagens första match avklarad, det blev en "lätt" vinst med 2-0. Lätt då menar jag resultatmässigt. Vi hade bollen på Galatasarays sida säkert 70-80% av matchen men den ville inte riktigt gå i mål. I andra halvlek släppte det och två mål gjorde att nerverna hoppade rätt igen, tycker vi gör en bra match. Vi tog med oss kämparglöden från igår in på planen i dag. Betyget blir:

Dagens bilder är som vanligt tagna av vår ständiga fotograf Jessica Rambäck

Martin har haft funderingar på att gå på catwalken. Behöver vi ha en omröstning eller kan han söka direkt?

En bra uppladning ledd av kapten Linus

Danne kämpar på.

Fidde och motståndaren kör en dansbattle. Fidde vann!

Galatasarayspelarna fruktar kraften som finns i Linus vänsterfot.

Ser nästan ut som det är öppet mål men det finns faktiskt en  turkisk målvakt gömd där bakom spelare nr 14

En skadad högerhand stoppar inte Antons framfart.

Jeppe är på hugget

Danne i nickduell igen

Ett gäng nöjda killar

Nu blir det att koka pasta i stora mängder så energin kommer tillbaka tills matchen kl 20,00 mot Bergens Best Sc på Slottsskogsvallen.

Stabben/Muggen

Av Jamal/ Peter - 20 juli 2011 21:58

I vår sista gruppspelsmatch mötte vi 365 sports från USA, som spelade 2-2 mot Piteå. Killarna hade förutsättningarna klara för sig: vinst eller oavgjort betyder gruppseger och ingen match på onsdagskvällen.

Adam kollar så att hans engelskabok är med ifall han skall snacka med motståndarna

Vår uppladdning var mycket bättre än igår och det kändes bra innan matchstart. Vi noterade skillnad på lagens uppvärmningar.

Själva matchen är egentligen inte så mycket att skriva om. Vi vann med 7-1 och Jonathan var den som gjorde flest och snyggast (klack) mål (3st), Oliver gjorde 2st medan Adam och Viktor gjorde var sitt mål. Anton Dahlén skötte målvakts-sysslan utmärkt i Martins frånvaro. återigen en bra genomförd match av oss!

Efter matchen förenades lagen på en gemensam lagbild.

Nu startar slutspelet och vi möter Florö SK imorgon 12,30 på Bergsjövallen 1.

Välkomna om Ni vill se bra fotboll!

//Tomas

Av Jamal/ Peter - 20 juli 2011 14:48

Då var grundspelet slut och vi spelade 1-1 mot Kärra If.

Vad tyckte då Muggen om matchen?

Helt klart godkänt,Vi tränare förklarar vad det är som gäller inför matchen vinner vi spelar vi A-slutspel Förlorar eller det blir oavgjort så blir det B-slutspel.

Och framför allt ut och ha kul på planen.

Tror inte det var någon som inte ville vinna idag

Vi börjar förstahalvlek lite nervöst slår lite dåliga passningar och tar inte riktigt jobbet bakåt. Men gör ändå en klart godkänd halvlek med betyget;

Andra halvlek ändrar vi spelsystem och kör 4-4-2 ett taktiskt drag som gör nytta. Det är vi som äger boll, Vi hjälper varandra hela vägen ifrån försvar och till anfall.

Anfallet rör sig nästan konstant även mitt fältet trycker på.

Killarna vill verkligen ta hem segern. Det är detta jag menade i går vi är ett gäng som kan spela om vi vill och idag ville vi det det var på håret att vi tog tre poäng tyvärr hade vi inte turen med oss men glöm inte att detta är ett lag som spelar i junior allsvenskan det var ett bra lag vi mötte. Betyget blir

Nu till dagens bild skörd Även idag tagen av Jessica Rambäck:

Alla lyssnar på Martin Men inte Linslusen

Clarin och Danne på språng

Gabbe får motståndaren på fall

Plock potatis  För David

Niklas Laddar inför slutspelet (Jobbig mage igår satte honom ur spel)

Timmy in action

Det behövs sex st spelare för att hålla koll på Samuel.

Imorgon blir det match mot Galatasaray Lisesi på slottskogsvallen kl 12,45 hoppas vi får ett ordentligt stöd av tillresta supporters.

Nu tacka jag för mig ha en ljuvlig kväll och se till att ladda ordentligt.

Muggen

Av Jamal/ Peter - 19 juli 2011 17:32

Ja vad säger man mer än att vi vann över Samba Soocer Club med 3-2 Första halvlek lyckas vi hyfsat bra med - betyg:

Andra halvlek var bedrövlig, Nu har man följt dessa underbara killar i många år så då vet man hur duktiga dom är och det visades inte i dag av flertalet spelare. Frågan e varför? Det var någon i laget som hade en poäng: "vi känner att vi är överlägset bättre och då slappnar vi av". Tror det kan finnas en poäng där + att vi inte jobbade som ett lag hjälper inte våra medspelare till bättre passningar utan vi gömmer oss i passningsskugga och vi går på plan och jobbar inte hela tiden. Tyvärr blir det för andra halvlek endast betyg:

Nu vet jag att våra underbara spelare kommer att tagga till ordentligt tills morgon då det blir seriefinal. Just nu ligger vi tvåa och egentligen skall jag inte klaga på killarna men det är frustration när man vet vad dom kan åstadkomma.

Här kommer dagens bildskörd fångad av Jessica Rambäck:

Lite skvaller innan match

Kairouz blir av med åtminstone en av lårkakorna han fick i går

Martin, Stefan och Muggen kollar vem som kan skaffa kaffe. Sicken blås blev det!

Danne i nickduell

NOOOOO, dont shoot at me!

Linus och Clarin är på språng med laget

Samuel undrar vad som händer

Även Anton undrar det

Tror nog Jonas också får denna tanke lite

Någon som visste att det är Kairouz mamma som är fluortanten?

Nej Mackan, du är inte så lång som du tror

Kairouz får ett gult kort - han som är så snäll...?

Timmy går ner på knä för att be till gudarna

Ganska trött Clarin

Med detta tackar jag för mig. Vi ses i morgon, supertaggade!

Staben/Muggen

Av Jamal/ Peter - 19 juli 2011 15:32

Nu var det dags att åka till Kviberg 12 och möta Hondarribi från Spanien, som vunnit sin första match med 3-1 mot 365 Sports.

Efter ett kort taktiksnack började killarna värma upp.

Mitt under uppvärmningen ringde Erik Hamrén och frågade hur formen var på några av spelarna han specialstuderar... jag svarade att den var på topp!

Även våra motståndare Hondarribi värmde upp och domarna diskuterade om de skulle ha västar eller ej. De kom fram till att det behövdes men av någon anledning fanns det bara 8st västar, så "det får gå ändå"! Spanjorerna hängde ganska bra med i början, men spelade mycket ful fotboll. Vi gör 1-0 i 8:e minuten genom Gunnarsson på passning av Janvik. Sedan fäller de Oliver 3 gånger när han ryck förbi försvaret och de få den sista gången sin målvakt utvisad för målchans-utvisning. Vi borde haft minst en straff, men domarna valde att ge oss frisparkar.

Det ser inte ut som att de vill stå i muren...

Strax före pausvilan gör Gunnarsson 2-0 snyggt framspelad av Oliver och det kändes skönt eftersom Spanjorerna konsekvent slog långbollar vilket kan vara svårt för försvararna. 3 min. efter paus sköt Janvik 3-0 med en äkta "tåfjutt" och denna gången gjorde Gunnarsson assistet. Några minuter senare stängde Oliver matchen genom att skjuta in 4-0 på passning från Adam. Nu började vi byta in alla våra avbytare och kunde ganska konfortabelt spela av matchen. lagen gjorde var sitt mål och vårt sköt Hammar in på straff efter att Gunnarsson fällts av mv. Alla gjorde en bra match med extra plus till Gunnarsson, André och Janvik.

Vi tackar alla supportrar för stödet och hejarropen!

Eftersnacket handlade mest om vikten av att stretcha, dricka vatten och ladda inför morgondagens match mot 365 Sports från USA.

Vår taktiske coach Felix visar Oliver hur han skall hitta luckorna i motståndarens försvar.

//Tomas

Av Jamal/ Peter - 18 juli 2011 20:23

Vi samlades 11,30 vid inlag för legitimering ihop med P18-laget. Direkt efter bjöds alla på pastasallad som sponsrades av Krister Lundgren/Facklan, så att vi skulle vara fulla av energi till matcherna.   Pastasallad och taktiksnack

I Kristers backlucka fanns det grejer!

Vår match skulle spelas på Lemminsgsvallen i Utby mot Piteå IF kl.14,00, så direkt efter maten stack vi dit. Solen sken och det var en härlig dag att börja vårt Gothia Cup äventyr på! Eftersom vi bara får vara 18st i laget/match fick Danne stå över idag. Under uppvärmningen kom en av Piteå's ledare fram och snackade lite med oss ledare. Det lät som att han trodde på sitt lag som vunnit det mesta i sin region och har en spelare som varit med på landslagssamling för P95. Vi peppade laget inför matchen och alla var nog lite förväntansfulla inför avspark. Tölö rivstartade och hade ett stolpskott och ett friläge innan oliver snyggt gjorde 1-0 i 2:a minuten efter väggspel med Viktor. Redan i 6:e minuten gjorde Jonathan 2-0 på en precis passning från Gurra. Strax efter drog en spelare i Piteå på sig ett rött kort efter att skrikit ett könsord (till sig själv) När sedan Adam gjorde 3-0 i 10:e minuten på assist av Gurra och sedan Eliasson sköt 4-0 i 12:e efter en skarv från Jonathan var matchen avgjord.

Vi startade redan då att byta ut de som var trötta eller vi ansåg skulle sparas och tempot i matchen sjönk ett par snäpp. I andra halvlek fortsätter vi att skapa massor med chanser mot ett trött och modfällt Piteå. 5-0 gör Emil efter en lång löpning längst högerkanten. Till slut får Piteå ett tröstmål och matchen slutar 5-1. Vi såg att vi är jobbiga att möta när vi vågar spela vårt spel och det lovar gott inför fortsättningen. Tyvärr togs inga bilder på matchen idag, men däremot tog vi lite bilder på F17 lagets match mot Älvsjö som vi vann med 3-0 på en välbesökt match.